Blog

Trin-for-trin guide til databehandleraftaler​

Uanset om du er en privat virksomhed, en offentlig institution eller en organisation, er det uundgåeligt, at du håndterer persondata relateret til dine leverandører, kunder og/eller personale. Som dataansvarlig er det afgørende at sikre, at disse personoplysninger administreres med omhu og i overensstemmelse med lovgivningen.

Læs mere

Ændring af ansættelsesbeviser ifm. ny EU-lov

Den 1. juli 2024 træder en ændring i arbejdstidsloven i kraft og forpligter alle virksomheder til at efterleve et krav om tidsregistrering for medarbejdere, mhp. på at undgå overbelastning som følge af overarbejde og sikring af at gældende hviletider overholdes.

Læs mere

Giv dine kollegaer adgang til kontraktdata

For at kunne træffe de rigtige beslutninger er det vigtigt at have indsigt i de forhold der gør sig gældende i aftalegrundlaget for virksomhedens forpligtelser. Når viden og indsigt kun er tilgængelig hos én nøgleperson – øges risikoen for fejlbeslutninger der kan have betydning for bundlinje og omdømme.

Læs mere

GDPR & kontraktstyring

Vi har et naturligt stort fokus på databeskyttelse og overholdelse af persondataregler, selv inden loven vedrørende persondataforordningen (GDPR) trådte i kraft 25. maj 2018 var COMAsystem udviklet med sigte på ”Privacy by Design”. Så data placeret hos os er grundlæggende beskyttet gennem vores teknologisk design, altså den teknologipakke løsningen er bygget op på.

Læs mere

5 gode råd til valg af kontraktstyringssystem

Vores erfaring er, at det er flere end man umiddelbart anslår og derfor er der flere faktorer, som I skal tage i betragtning ved valg af et kontraktstyringssystem. Hvordan flytter I kontrakterne, hvilke kontraktdata skaber værdi for jer, hvem er de kontraktansvarlige og understøtter det jeres forretning.

Læs mere

Skjulte omkostninger

Hvis I ikke har komplet overblik over jeres aftaler og kontrakter, mister I indsigt – derfor risikerer I at overse omkostninger hvis der ikke er styr på håndtering af jeres kontrakter. Et uafhængigt studie foretaget at World Commerce & Contracting viser, at god kontraktstyring kan forbedre bundlinjen med op til 9%. Vi giver dig her vores bud på hvorfor og hvordan i undgår de dyre konsekvenser.

Læs mere